Сьогодні на занятті ми розмовляли про різдвяний піст та про його значення для нас. Також дітки почули історію юності життя святого Миколая. На наступному занятті ми почуємо про його доросле життя та чому ми називаємо Миколая святим.

28 листопада розпочався піст. Хто знає як він називається?

Він називається Різдвяний і його тривалість 40 днів.

А коли закінчується цей піст? – 6 січня останній пісний день посту.

За цей час християни повинні підготуватись до свята.

А хто знає як у піст готуються до свята?

Перед усіма великими святами Церква встановила піст. І зараз ми розпочинаємо підготовку до Різдва.  Кожен християнин повинен поважати піст і по мірі можливості його дотримуватись. А як дітки повинні дотримуватись посту?

У піст найважливіше – більше молитись, більше читати цікавих історій з дитячої Біблії, вчити з мамою чи татом нові молитви. А також потрібно більшим діткам і дорослим прийти до сповіді. Бо згідно встановлених Церквою правил кожен християнин повинен сповідатись перед кожним великим святом.  Також, у піст добре робити хороші справи; більше прикладати сили, щоб стати чемнішим; менше сваритись з братиками, сестричками чи друзями. Поводитись у піст потрібно більш спокійніше ніж зазвичай.

А чому, як ви думаєте?

Тому, що там де тиша і спокій там є Бог, бо саме в тиші і спокої людина краще молиться. А там де галас, крики, сварки там нема  молитви і наші Ангелики можуть повідвертатись від нас. Тому, під час посту ми більше думаємо про хороше, про Бога, про свого ангела охоронця. Дуже було б корисним нам усім в піст дізнатись про свого небесного покровителя. А хто такий небесний покровитель? Це святий ім’я якого ви носите.

От вам і завдання на початок посту: разом з батьками знайти історію вашого святого і прочитати її.

А тим часом ми починаємо підготовку до свята яке всі чекають. До якого свята ми готуємось, яке свято ми всі чекаємо?

Так це свято Миколая! Тому ми повинні добре підготуватись і добре поводитись перед святом, вивчити вірші, щоб отримати подарунки від святого, а також повторити та повчити  нові пісні.

_______________________

По завершенні уроку діти отримали книжечки “Тихо Миколай ступає”

 

loading
×